Mimořádně vysoké vytížení agendy ověřování spolehlivosti

7. 3. 2024

Žádáme držitele a žadatele o doklad o spolehlivosti, kteří si v posledních dnech podali žádost o strpení s vyřízením žádostí. Vyřizování žádostí se Úřad intenzivně věnuje. Dotazy na stav vyřízení či obecné informace se proces výrazně zpomaluje, všechny relevantní informace naleznete na těchto stránkách.



Vzhledem k hromadnému konci platnosti některých dokladu o spolehlivosti (viz následující článek: https://www.caa.cz/news/konec-platnosti-dokladu-o-spolehlivosti-vydanych-do-31-12-2021-k-30-6-2024/) se v posledních dnech na Úřad obrátil mimořádně vysoký počet žadatelů o ověření spolehlivosti. Úřad je připraven a schopen žádosti včas vyřídit, avšak pouze v případě, že nebude zahlcen doplňujícími žádostmi žadatelů. Prosíme tak všechny žadatele, aby se před jakýmkoliv kontaktováním Úřadu (telefonicky či e-mailem) ve věci jejich žádostí o spolehlivost v prvé řadě důkladně seznámili s informacemi uvedenými na těchto stránkách (https://www.caa.cz/zpusobilost-leteckeho-personalu/overovani-spolehlivosti/). Na Úřad se obracejte pouze v případech, že jste narazili v procesu podání žádosti na problém, není žádoucí se dotazovat zejm. na potvrzení, že byla žádost skutečně podaná (pokud podána byla, přišel Vám v reakci e-mail), či kdy bude žádost vyřízena.

Současně bylo zaregistrováno, že žadatelům, kteří podali žádost o ověření spolehlivost skrze Identitu občana, přišly instrukce k dodatečnému zaslání žádosti jinou formou. V tomto ohledu uvádíme na pravou míru, že elektronická žádost podaná skrze Identitu občana je odesláním žádosti přes formulář na webu ros.caa.cz plnohodnotně podaná a není potřeba činit další kroky. Pokud jste podali tímto způsobem žádost, nemusíte se pokyny, které Vám byly zaslány na kontaktní e-mail, v tomto ohledu řídit.

In case of any confusion or a problem, please leave us a message here
Site author: Internal Services and Security Division

Leave a message:

Thank you for your interest in contacting us. We will send you the answer to the email address you provided us below. In case of questions not related to this page, please use the options in the section Contacts.
Your complaint will be dealt with by: Internal Services and Security Division