Aktualizace směrnice CAA/S-SP-009-n/2019

15. 9. 2020

Byla uveřejněna nová verze směrnice ÚCL CAA/S-SP-009-2/2019, která upřesňuje požadavky pro dohled nad změnami poskytovatelů služeb a organizací pro výcvik řídících letového provozu. Směrnice reflektuje jak požadavky prováděcího nařízení Komise (EU) 2017/373 a nařízení Komise (EU) 2015/340, tak i návrhy poskytovatelů služeb na zefektivnění procesu řízení zavádění změn.

Směrnice CAA/S-SP-009-2/2019 upřesňuje požadavky pro dohled nad změnami poskytovatelů služeb a organizací pro výcvik řídících letového provozu, které jsou stanoveny přímo použitelnými nařízeními EU – PROVÁDĚCÍ NAŘÍZENÍ KOMISE (EU) 2017/373 a NAŘÍZENÍ KOMISE (EU) 2015/340, včetně dotčených AMC k oběma právním předpisům. Dokument současně stanovuje jak notifikační požadavky pro tyto subjekty při plánovaném zavádění změn, tak i základní zásady a požadavky pro rozhodování o zavádění změn, včetně postupů přezkumu navrhovaných změn Úřadem pro civilní letectví a jejich schvalovací proces. 3. vydání směrnice doplňuje seznam notifikovaných informací a formu notifikace, zavádí kategorii rutinní změny, upravuje postup ÚCL při rozhodování o přezkumu argumentu změny a upravuje požadavky zahraniční koordinace změn. Současně 3. vydání doplňuje povinnosti TO v rámci změn, které podléhají notuifikaci Úřadu. Tato směrnice ve 3. vydání nabývá účinnosti dnem 15. 10. 2020 a současně se tímto dnem ruší Směrnice CAA/S-SP-009-1/2019 (2. vydání).

Směrnici naleznete v části směrnic sekce provozní na stránce Směrnice ÚCL.

In case of any confusion or a problem, please leave us a message here
Site author: Aeronautical Operations Division

Leave a message:

Thank you for your interest in contacting us. We will send you the answer to the email address you provided us below. In case of questions not related to this page, please use the options in the section Contacts.
Your complaint will be dealt with by: Aeronautical Operations Division