Výjimka pro způsobilost examinátorů

11. 4. 2020

Úřad pro civilní letectví v souladu s článkem 71 (1) nařízení (EU) č. 2018/1139 (Základní nařízení) uděluje výjimku (dále jen „výjimka“) prohlášením ředitele sekce letové z požadavku Part-FCL.1025 nařízení (EU) č. 1178/2011 (Způsobilost letových posádek), platnou pro Osvědčení examinátora vydaná  Úřadem pro civilní letectví.     

I. Příslušná osvědčení

Výjimka se uděluje pro osvědčení TRE(A/H), vydaná podle Part-FCL

II. Doba platnosti výjimky

Končí-li doba platnosti Osvědčení examinátora v období od 01.08.2020 do 30.11.2020,  jeho platnost je prodloužena do 30.11.2020.   

III. Podmínky výjimky

Výjimka se uděluje pouze v případě, že:

Držitel Osvědčení examinátora pobývá v zahraničí a kvůli opatřením COVID-19 nemůže absolvovat hodnocení českým starším examinátorem a/nebo udržovací seminář examinátorů, a po splnění následujících požadavků:    

Příslušné Osvědčení examinátora a odpovídající instruktorské kvalifikace jsou v den podání žádosti o udělení výjimky platné.

IV. Postup pro udělení výjimky

Examinátor vyplní své údaje do formuláře OZNÁMENÍ VÝJIMKY – PRODLOUŽENÍ DOBY PLATNOSTI OSVĚDČENÍ EXAMINÁTORA a zašle ho e-mailem spolu s kopií svého průkazu pilota prokazující dobu platnosti příslušných instruktorských kvalifikací na adresu: podatelna@caa.cz . Úřad pro civilní letectví zašle examinátorovi potvrzený formulář zpět, případně mu vydá nové Osvědčení examinátora s prodlouženou dobou platnosti.

Oznámení výjimky pro způsobilost examinátorů

Máte nejasnosti? Zanechte nám vzkaz
Autor stránky: Šéfredaktor

Zanechat vzkaz:

Děkujeme za váš zájem nás zkontaktovat. Odpověď zašleme na vámi uvedený email. V případě dotazů nesouvisejících s touto stránkou využijte prosím možnosti v sekci Kontakty.
Vaším podnětem se bude zabývat: Šéfredaktor