Vydání 1. verze Státního plánu bezpečnosti

2. 5. 2023

Ke dni 1. května 2023 vydalo Ministerstvo dopravy 1. vydání Státního plánu bezpečnosti (SPAS) pro roky 2023 – 2025. Na přípravě tohoto dokumentu se kromě Ministerstva dopravy podílel také Ústav pro odborné zjišťování příčin leteckých nehod a Úřad pro civilní letectví.

Státní plán bezpečnosti je strategický dokument České republiky určující přístup k řízení provozní bezpečnosti letecké dopravy za účelem minimalizace rizik v provozu, která mohou vést k leteckým nehodám či incidentům na našem území. Účelem dokumentu je identifikovat rizika, popsat je, sledovat jejich vývoj v čase včetně přispívajících faktorů a proaktivně k nim stanovovat účinná zmírňující opatření. Nejvýznamnější rizikové oblasti jsou analyzovány v kontextu leteckého provozu České republiky (obchodní letecká doprava, všeobecné letectví, sportovní létající zařízení). Zároveň je v dokumentu popsán sběr dat, způsob řešení problematických oblastí systému letectví a činnosti prováděné k proaktivnímu řízení bezpečnosti na národní úrovni pro předcházení leteckým nehodám a incidentům.

Státní plán bezpečnosti České republiky 2023 – 2025

Máte nejasnosti? Zanechte nám vzkaz
Autor stránky: Šéfredaktor

Zanechat vzkaz:

Děkujeme za váš zájem nás zkontaktovat. Odpověď zašleme na vámi uvedený email. V případě dotazů nesouvisejících s touto stránkou využijte prosím možnosti v sekci Kontakty.
Vaším podnětem se bude zabývat: Šéfredaktor