Sdělení ředitele úřadu k medializaci správního řízení

1. 11. 2022

Úřad pro civilní letectví (dále jen Úřad) v reakci na medializaci nepravomocně udělené sankce v souvislosti s prošetřovaným zásahem v Hřensku obdržel množství podnětů, výhrůžek, kritiky, ale i podpory. Úřad při respektování práv účastníka řízení nemůže veřejnosti sdělovat detaily probíhajícího správního řízení.

Úřad bude i nadále nestranně pokračovat v řádném správním řízení při zachování práv účastníka řízení, tak jako tomu bylo doposud v ostatních případech. Úřad tedy nemůže reagovat na jednotlivé emaily obsahující kritiky, výhrůžky, podporu, pokud jsou mimo procesní postup daného řízení. Plně respektujeme práva každého na spravedlivý proces, ovšem medializace dílčího kroku v tomto řízení, proti kterému ostatně existuje množství opravných prostředků, je z našeho pohledu zbytečná, zbytečně polarizuje veřejnost a vytváří tlak na správní orgán. Úřad je přesvědčen, že své kroky je schopen obhájit a v další fázi řízení samozřejmě vezme v úvahu všechny jemu známé okolnosti.

Děkuji za pochopení.

David Jágr
Ředitel

Máte nejasnosti? Zanechte nám vzkaz
Autor stránky: Šéfredaktor

Zanechat vzkaz:

Děkujeme za váš zájem nás zkontaktovat. Odpověď zašleme na vámi uvedený email. V případě dotazů nesouvisejících s touto stránkou využijte prosím možnosti v sekci Kontakty.
Vaším podnětem se bude zabývat: Šéfredaktor