Sdělení pro cestující, jejichž plánované lety byly zrušeny v období od 5. 3. 2020 do současnosti

17. 3. 2020

Vážení cestující,

s ohledem na hromadné rušení letů leteckých společností v období od 5. 3. 2020 do odvolání v důsledku kroků přijatých vládou České republiky si Vás dovolujeme informovat o tom, že Úřad pro civilní letectví nebude po leteckých dopravcích vymáhat náhradu škody ve smyslu čl. 7 nařízení EP a Rady (ES) č. 261/2004.

Letecký dopravce je povinen uhradit cestujícím pořizovací cenu letenky, Úřad však zastává stanovisko, že letecký dopravce není povinen k náhradě škody z důvodu existence mimořádné okolnosti.

Cestující prosíme o trpělivost při uplatňování nároku na vrácení pořizovací ceny letenky. Jsme si vědomi toho, že zákaznické linky leteckých dopravců jsou v současné době přetížené nebo nefunkční, doporučujeme však cestujícím vyčkat do doby alespoň částečné stabilizace celé situace, a až poté se pokusit kontaktovat leteckého dopravce.

Cestující rovněž upozorňujeme na možnost obrátit se na věcně a místně příslušný soud s uplatněním svého nároku.

Máte nejasnosti? Zanechte nám vzkaz
Autor stránky: Šéfredaktor

Zanechat vzkaz:

Děkujeme za váš zájem nás zkontaktovat. Odpověď zašleme na vámi uvedený email. V případě dotazů nesouvisejících s touto stránkou využijte prosím možnosti v sekci Kontakty.
Vaším podnětem se bude zabývat: Šéfredaktor