Platnost Programů údržby, smluv na provádění údržby a Osvědčení kontrol letové způsobilosti (ARC) po transformaci organizací oprávněných dle Nařízení Komise (EU) č.1321/2014 Část M Hlava G (CAMO) a Hlava F (údržba) na Část CAMO nebo Část CAO

13. 1. 2021

Tato informace je určena pro organizace údržby (M.F) a organizace řízení zachování letové způsobilosti (M.G), které byly/budou přetransformovány na organizace CAO nebo CAMO ve shodě s Nařízením Komise (EU) č.2019/1383. Pojednává o smluvních zákaznických vztazích vzhledem ke změně čísel oprávnění uvedených v jednotlivých dokumentech:

  • Platnost uzavřených smluv na údržbu nebo řízení zachování letové způsobilosti

Po datu překlopení (nejpozději do 24. 3. 2022) je třeba uzavřít nové smlouvy nebo do původních doplnit dodatek o změně čísla oprávnění organizace.

  • Platnost vytvořených programů údržby

Po datu překlopení platí dál vydané programy údržby až do doby prvního ročního přezkoumání. Pak je třeba vydat nové nebo provést změnu.

  • ARC

Po datu překlopení zůstávají vydaná ARC platná do konce jejich platnosti. To mimo jiné znamená, že do konce platnosti mohou být prodlužována přetransformovanou organizací, která ARC vydala.


NEJČASTĚJŠÍ OTÁZKY A JEJICH ODPOVĚDI

Máte nejasnosti? Zanechte nám vzkaz
Autor stránky: Sekce technická

Zanechat vzkaz:

Děkujeme za váš zájem nás zkontaktovat. Odpověď zašleme na vámi uvedený email. V případě dotazů nesouvisejících s touto stránkou využijte prosím možnosti v sekci Kontakty.
Vaším podnětem se bude zabývat: Sekce technická