Online formulář žádosti o náhradu škody pro cestující v letecké dopravě

27. 3. 2020

Úřad pro civilní letectví zpracoval online formulář žádosti o náhradu škody pro cestující v letecké dopravě v případě zpožděného nebo zrušeného letu, a z důvodu odepření nástupu na palubu proti vůli cestujícího.


Vážení cestující,

pro uplatnění svého nároku na náhradu škody z důvodu zpožděného nebo zrušeného letu, stejně jako z důvodu odepření nástupu na palubu proti své vůli se nově můžete obrátit se svoji stížností na Úřad pro civilní letectví prostřednictvím online formuláře dostupného na následujícím odkazu:

https://kompenzace.caa.cz/

(česky i anglicky)

Svoji žádost u Úřadu pro civilní letectví můžete uplatnit pouze, pokud jste se již obrátili na provozujícího leteckého dopravce, který na Vaši žádost nereagoval, nebo pokud se Vám nepodařilo v období předchozích 2 měsíců dosáhnout smíru.

Na základě takto uplatněného nároku na náhradu škody Úřad zašle leteckému dopravci žádost o podání stanoviska, na jehož základě dále vyhodnotí, zda Vám vznikl nárok na náhradu škody či nikoliv. Zároveň budete informováni o každém kroku, který Úřad při vyřizování Vaší žádosti učiní.

Více informací:

Informace na webu ÚCL

nařízení EP a Rady (ES) 261/2004, https://www.caa.cz/verejnost/odepreni-nastupu-zpozdeni-nebo-zruseni-letu/, email: kompenzace@caa.cz

Máte nejasnosti? Zanechte nám vzkaz
Autor stránky: Šéfredaktor

Zanechat vzkaz:

Děkujeme za váš zájem nás zkontaktovat. Odpověď zašleme na vámi uvedený email. V případě dotazů nesouvisejících s touto stránkou využijte prosím možnosti v sekci Kontakty.
Vaším podnětem se bude zabývat: Šéfredaktor