Mimořádně vysoké vytížení agendy ověřování spolehlivosti

7. 3. 2024

Žádáme držitele a žadatele o doklad o spolehlivosti, kteří si v posledních dnech podali žádost o strpení s vyřízením žádostí. Vyřizování žádostí se Úřad intenzivně věnuje. Dotazy na stav vyřízení či obecné informace se proces výrazně zpomaluje, všechny relevantní informace naleznete na těchto stránkách.



Vzhledem k hromadnému konci platnosti některých dokladu o spolehlivosti (viz následující článek: https://www.caa.cz/news/konec-platnosti-dokladu-o-spolehlivosti-vydanych-do-31-12-2021-k-30-6-2024/) se v posledních dnech na Úřad obrátil mimořádně vysoký počet žadatelů o ověření spolehlivosti. Úřad je připraven a schopen žádosti včas vyřídit, avšak pouze v případě, že nebude zahlcen doplňujícími žádostmi žadatelů. Prosíme tak všechny žadatele, aby se před jakýmkoliv kontaktováním Úřadu (telefonicky či e-mailem) ve věci jejich žádostí o spolehlivost v prvé řadě důkladně seznámili s informacemi uvedenými na těchto stránkách (https://www.caa.cz/zpusobilost-leteckeho-personalu/overovani-spolehlivosti/). Na Úřad se obracejte pouze v případech, že jste narazili v procesu podání žádosti na problém, není žádoucí se dotazovat zejm. na potvrzení, že byla žádost skutečně podaná (pokud podána byla, přišel Vám v reakci e-mail), či kdy bude žádost vyřízena.

Současně bylo zaregistrováno, že žadatelům, kteří podali žádost o ověření spolehlivost skrze Identitu občana, přišly instrukce k dodatečnému zaslání žádosti jinou formou. V tomto ohledu uvádíme na pravou míru, že elektronická žádost podaná skrze Identitu občana je odesláním žádosti přes formulář na webu ros.caa.cz plnohodnotně podaná a není potřeba činit další kroky. Pokud jste podali tímto způsobem žádost, nemusíte se pokyny, které Vám byly zaslány na kontaktní e-mail, v tomto ohledu řídit.

Máte nejasnosti? Zanechte nám vzkaz
Autor stránky: Sekce pro správu a veřejnost

Zanechat vzkaz:

Děkujeme za váš zájem nás zkontaktovat. Odpověď zašleme na vámi uvedený email. V případě dotazů nesouvisejících s touto stránkou využijte prosím možnosti v sekci Kontakty.
Vaším podnětem se bude zabývat: Sekce pro správu a veřejnost