Dohoda o zápočtu vojenské služby vojenského leteckého personálu pro průkaz pilota PPL(A/H)

10. 5. 2022

Dnes byla ředitelem Úřadu pro civilní letectví Davidem Jágrem a ředitelem Odboru dohledu nad vojenským letectvím Sekce průmyslové spolupráce Ministerstva obrany Lubomírem Sittou podepsána Dohoda o zápočtu vojenské služby vojenského leteckého personálu pro průkaz pilota PPL(A/H). Podpisem dohody stvrzená možnost využití příslušné praxe získané vojenským leteckým personálem v rámci plnění jeho služebních povinností ukazuje, že jak Odbor dohledu nad vojenským letectvím, tak Univerzita obrany a Centrum leteckého výcviku společně naplňují požadavky mezinárodních civilních předpisů.

Jak při této příležitosti řekl ředitel ÚCL David Jágr: „Dohodou je potvrzeno, že pro vydání průkazu soukromého pilota není z pohledu našeho úřadu rozdílu mezi vojenským a civilním výcvikem. Pro bezpečnost letového provozu nad Českou republikou je to skvělá zpráva, neboť fyzikální zákony platí pro všechny stejně. Rovněž tento krok považuji za další potvrzení vysoké úrovně vojenského letectví v ČR při naplňování společné mise ODVL a ÚCL.“

Máte nejasnosti? Zanechte nám vzkaz
Autor stránky: Sekce provozní

Zanechat vzkaz:

Děkujeme za váš zájem nás zkontaktovat. Odpověď zašleme na vámi uvedený email. V případě dotazů nesouvisejících s touto stránkou využijte prosím možnosti v sekci Kontakty.
Vaším podnětem se bude zabývat: Sekce provozní